Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost na Lounsku

LOUNY - Nehody si minulý týden vyžádaly jedno smrtelné zranění 

Krutou daň si v minulém týdnu vybraly dopravní nehody na silnicích lounského okresu. Ve středu, při noční nehodě na R7, poblíž průmyslové zóny Triangle, přišel o život mladý cizinec a další dva mladí účastníci této nehody byli těžce zraněni. V tomto roce se jedná o již druhé smrtelné zranění při dopravní nehodě v lounském okrese. K té první došlo 4. ledna na železničním přejezdu v Žatci, kde po střetu osobního vozidla a vlaku zemřel muž středního věku.

Jinak policisté lounského okresu vyjížděli v uplynulém týdnu celkem k 11 dopravním nehodám, při kterých, kromě uvedeného smrtelného zranění a dvou těžkých, byli další tři lidé zraněni lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 2 413 000 Kč. Nejčastější příčiny dopravních nehod se stále opakují. Jedná se o nesprávný způsob jízdy a nepřiměřenou rychlost. O víkendu se z uvedeného počtu nehod odehrály 4, všechny se obešly bez zranění. Škoda byla odhadnuta na 342 000 Kč. 

Alkohol byl zřejmě příčinou dopravní nehody, která se udála minulý pátek, krátce před pátou hodinou ráno, v obci Jimlín na Lounsku. Jednatřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Opel Vectra, jedoucí ve směru od Zeměch do Opočna, vjel na přímém úseku vozovky do protisměru a levou přední částí vozidla se střetl s protijedoucím automobilem zn. Citroen. Přivolaní policisté naměřili řidiči vectry nejprve 2, 54 promile alkoholu v dechu, později pak 2, 89 promile. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 50 000 Kč. Nehoda je dále v šetření dopravních policistů. 

Louny, 1. února 2010

vytisknout  e-mailem