Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost

Třináct životů od začátku roku (hl. schránka 974 237 116)  

O víkendu řešili na silnicích okresu Strakonice dopravní policisté 5 dopravních nehod, při kterých vyhasly dva lidské životy. Jeden člověk utrpěl těžké zranění a jeden člověk vyvázl s lehkým zraněním. Hmotná škoda na vozidlech se odhaduje na 372 000 korun.
Příčiny: nedání přednosti v jízdě 2x, nesprávný způsob jízdy 3x

Srážka vlaku s vozidlem

DN Vlak Pražák.jpg DN Vlak Pražák.jpg
Dne 14. 12. 2008  v 15:10 hodin se srazil osobní vlak s osobním automobilem. Řidič vozidla (1931) Fiat Brava jel  po sil. III/14129 ve směru od sil. II/141 k  obci  Pražák, kde na nechráněném železničním přejezdu  nereagoval na přijíždějící osobní vlak z Volar do Číčenic, ve kterém cestovalo 31 osob.  Řidič vjel na přejezd přímo před projíždějící vlak. Vlak narazil do osobního vozidla, které tlačil po kolejích přibližně 50  metrů. Těžce zraněného řidiče vyprostili hasiči z Vodňan.  Muže poté letecká záchranná služba transportovala do nemocnice v  Českých Budějovicích, kde po převozu na jednotku ARO zemřel.  Zpoždění vlaku 153 minut. Škoda na vlaku  a vozidle 180 000 korun.

 

 

Dopravní nehoda u Vodňan

DN Újezd.jpg DN Újezd.jpg
Další lidský život vyhasl dne 13. prosince 2008 ve 14:00 hod. na silnici 1. třídy u Újezdu u Vodňan. Dvacetiletý řidič vozidla VW Polo při projíždění mírné pravotočivé zatáčky ve směru od Českých Budějovic na Vodňany přejel z dosud nezjištěných příčin do  protisměru , kde se čelně  střetl s  protijedoucím vozidlem tov. zn. Škoda Felicia.  Při dopravní nehodě došlo ke  smrtelnému zranění řidiče vozu VW, který svým  zraněním  na místě dopravní nehody podlehl. Jeho spolujezdkyně, 18letá mladá žena, utrpěla těžké  zranění. Ve vozidle Škoda Felicia, ve kterém cestovaly tři osoby, utrpěl 20 letý spolujezdec lehké zranění. Škoda na vozidlech se odhaduje na 60 000 korun.

 

vytisknout  e-mailem