Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda u Slaného

KLADENSKO – Zraněné řidičky byly převezeny do slánské nemocnice. 

Dopravní policisté kladenského inspektorátu vyjížděli dne 4. května 2020 k dopravní nehodě, která se stala před čtrnáctou hodinou u sjezdu do Slaného.

Při dopravní nehodě došlo ke střetu dvou osobních vozidel továrních značek Škoda Fabia a VW Polo. Devětatřicetiletá řidička jedoucí sama ve vozidle Škoda Fabia po pozemní komunikaci č. 16 ve směru jízdy od Prahy do Velvar se střetla s osobním vozidlem, které vyjíždělo na hlavní komunikaci od Slaného z ulice Dukelských hrdinů. V tomto vozidle, jehož řidičkou byla osmadvacetiletá žena, cestovala tříčlenná posádka. Policisté vyzvali obě řidičky k dechovým zkouškám, které byla s negativními výsledky a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Na místo byla přivolána posádka ZZS, neboť řidičky utrpěly zranění lehčího charakteru, s kterými byly transportovány do slánské nemocnice. Bez zranění vyvázli dva spolucestující r. 99. Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla pozemní komunikace průjezdná kyvadlově.

Příčinou této dopravní nehody je pravděpodobně nedání přednosti v jízdě.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
5. května2020

vytisknout  e-mailem