Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda se zraněním chodkyně

KLADENSKO – Posádka ZZS převezla ženu na ošetření do kladenské nemocnice. 

Dnes 2. července 2020 po jedenácté hodině byla oznámena dopravní nehoda, která se stala v Kladně na přechodu pro chodce.

Na pozemní komunikaci u světelné křižovatky kladenských ulic ČSA a Kleinerova došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia a chodkyně, která byla v daném okamžiku na přechodu pro chodce. Dechová zkouška byla u třicetiletého řidiče s negativním výsledkem. Dvaapadesátiletá chodkyně byly se zraněním převezena posádkou ZZS do Oblastní nemocnice Kladno. Při prvotním šetření byl provoz na silnici omezen částečně jedním jízdním pruhem.

Příčina dopravní nehody je v tuto chvíli předmětem šetření.

Policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie apeluje na řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. 

Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem.  Ani v silničním provozu bychom neměli opomínat na tolerantnost a slušné jednání.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. července 2020

vytisknout  e-mailem