Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda se zraněním

Strakonice - Mladík z místa nehody ujel. Policisté ho zadrželi v jiné obci. 

Případ zranění při střetu řidiče čtyřkolky s chodci vyšetřují dopravní policisté Územního odboru Strakonice. V sobotu 26. června 2021 po 18:00 hod. jel 26 letý řidič čtyřkolky tovární značky Quadsport, v obci Bělčice, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a pravým předním kolem narazil do stojícího osobního vozidla tovární značky Volkswagen Polo. Vlivem nárazu se jeho stroj dostal na levou stranu vozovky, kde v tu dobu tlačila žena kočárek a on do něj a ženy narazil. Po nárazu spadla žena na travnatý pás a kočárek s kojence se převrátil. Mladík, aniž by se přesvědčil, zda se něco uvedeným stalo, odjel z místa střetu na obec Hornosín, kde ho zadržela hlídka blatenských policistů.

Po nárazu se lehce zranila žena i přepravované dítě, naštěstí bez větší újmy na zdraví. Řidiči byl proveden test na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy hodnota převýšila 0,9 promile, po pár minutách dva opakované testy klesly na 0,6 promile alkoholu.

Strážci pořádku zároveň zjistili, že mladík nemá příslušné řidičské oprávnění k řízení uvedeného motorového vozidla. Ve věci byly zahájeny úkony přestupkového řízení.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. června 2021

Odkazy do noveho okna

DN Bělčice 1

DN Bělčice 1 

Detailní náhled

DN Bělčice 2

DN Bělčice 2 

Detailní náhled

DN Bělčice 3

DN Bělčice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem