Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s vážným zraněním

KLADENSKO – Chodkyně byla v kritickém stavu převezena do jedné z pražských nemocnic. 

Dnes 4. prosince 2019 v ranních hodinách vyjížděly policejní hlídky k dopravní nehodě, která se stala na silnici č.1/61 nedaleko obce Makotřasy na Kladensku.

Dodávkové vozidlo jedoucí ve směru jízdy do Kladna se střetlo s chodkyní, která přecházela pozemní komunikaci na přechodu pro chodce poblíž autobusové zastávky. Vlivem nárazu došlo dále ke střetu této chodkyně i s druhým dodávkovým vozidlem projíždějícím od Kladna.

Čtyřicetiletá chodkyně utrpěla vážná zranění a byla převezena do jedné z pražských nemocnic. Další účastníci této dopravní nehody neutrpěli žádné zranění.

Po dobu prvotního šetření dopravní nehody řídili policisté provoz v tomto úseku kyvadlově.

Co bylo příčinou této dopravní nehody je nyní předmětem šetření.

Policie vyzývá, řidiče i ostatní účastníky silničního provozu, kteří v inkriminovanou dobu po sedmé hodině na pozemní komunikaci č.1/61 poblíž autobusové zastávky nedaleko obce Makotřasy,  kdy došlo k dopravní nehodě tímto úsekem projížděli nebo se zde nacházeli a byli svědky této dopravní nehody, aby poskytli bližší informace na policejní telefonní linku  kladenského dopravního inspektorátu 974 873 251. Děkujeme za spolupráci.

Policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie dále upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost vlivem mlhového oparu a dochází i k námraze na komunikaci, aby zvýšili svoji pozornost a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Policie apeluje na řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. 

Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem.  Ani v silničním provozu bychom neměli opomínat na tolerantnost a slušné jednání.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. prosince 2019

vytisknout  e-mailem