Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

Prachatice - Zasahoval vrtulník z Českých Budějovic a všechny sanitní vozy z Prachatic.(hl.schr.974 236 116)  

Dne 30. prosince 2009 došlo kolem 8:45 hodiny k závažné dopravní nehodě u zámku Kratochvíle u Netolic na silnici II. třídy číslo 145. Došlo zde k čelní srážce dvou osobních vozidel.
Devatenáctiletá řidička osobního automobilu Seat Ibiza dostala při jízdě ve směru od Vitějovic na Netolice v zatáčce smyk, vjela do protisměru a došlo k čelnímu střetu s právě projíždějícím osobním automobilem VW Passat. Při nehodě došlo k těžkému zranění spolujezdce v Seatu Ibiza, který byl transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do českobudějovické nemocnice. Řidička Seatu i dvoučlenná osádka VW Passat byly převezeny sanitními vozy do Nemocnice Prachatice.
Silnice je zcela uzavřena! Policisté z Obvodních oddělení Prachatice a Netolice odklánějí dopravu u křižovatky u čerpací stanice ve Vitějovicích a u křižovatky v Netolicích. Uzavírka bude s velkou pravděpodobností trvat do 12:00 hodiny.
Zranění osob a příčiny dopravní nehody jsou prozatím v šetření. Na místě zasahoval celý Integrovaný záchranný systém – zdravotníci z Prachatic i Českých Budějovic, hasiči z Prachatic se svými vyprošťovacími vozy a policisté z Dopravního inspektorátu z Prachatic a policisté z Obvodního oddělení Netolice i Prachatice.
komisař, por. Bc. Radka Sovová, pttisk@mvcr.cz
 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem