Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

České Budějovice – Střet osobního vozidla a chodce  

Dnes, krátce před sedmou hodinou ranní, došlo na křižovatce ulic M. Vydrové a Dukelská v Českých Budějovicích k vážné dopravní nehodě.
V uvedené době jel 24letý muž z Českobudějovicka s osobním vozidlem tov.zn. Ford Escort ve směru jízdy od. ul M. Školské k ul. Čechova, kdy při projíždění zmiňovanou křižovatkou ulic M. Vydrové a Dukelská došlo ke střetu s chodkyní ( 31 ), která právě přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Při dopravní nehodě utrpěla chodkyně těžké zranění, se kterým byla následně převezena vozidlem RZS do českobudějovické nemocnice.
Řidič fordu po střetu s chodkyní následně přejel do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem Škoda Octavia. Ke zranění řidičů osobních vozidel ani dalších osob nedošlo. Alkohol byl provedenou orientační dechovou zkouškou u účastníků dopravní nehody vyloučen. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Způsobená škoda na obou vozidlech byla vyčíslena předběžně na částku 65.000 korun.
Přesná příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování. Dopravní nehodu dokumentují a šetří českobudějovičtí kriminalisté.

nprap. Regina Tupá   piscb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem