Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s návykovou látkou

KLADENSKO – Za tento trestný čin hrozí pachateli až tři roky odnětí svobody. 

Policejní hlídky vyjížděly k dopravní nehodě, která se stala na Slánsku mezi obcemi Zlonice a Dřínov v odpoledních hodinách dne 20. listopadu 2019.

Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla továrních značek Mercedes a BMW. Policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. U osmatřicetileté řidičky ze Slánska i jednatřicetiletého řidiče ze Slaného byla dechová zkouška s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Vzhledem k tomu, že muž měl podezřele zarudlé oči, byl vyzván k testu na drogy, který byl pozitivní. Z těchto důvodů se dobrovolně podrobil k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a vzniklá škoda na vozidlech byla vyčíslena předběžně na částku 90 000,- Kč.

Policisté obvodního oddělení Zlonice nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Nebezpečná je v každém případě agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda a v žádném případě ani řidič posilněný alkoholem, či drogami za volant nepatří. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
22. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem