Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda s alkoholem

Řidič vozidla je podezřelý ze spáchání tresných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení vozidla bez řidičského oprávnění a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky  

Dne 6.8.2008 kolem 17.15 hodin jel řidič s osobním vozidlem Š-Favorit po silnici III. třídy ve směru jízdy od obce Zadní Chodov směrem na Chodský Újezd. Při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a v místě zatáčky  a mírného klesání dostal s vozidlem smyk a narazil bočně do stromu. Po tomto nárazu vjel s vozidlem do levého příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Po dopravní nehodě 3- členná osádka vozidla místo dopravní nehody opustila a šla do obce Zadní Chodov, kde  22- letý řidič vypil pivo. Zde v restauraci byla osádka nalezena policisty Obvodního oddělení Planá, kteří dopravily osádku na místo dopravní nehody. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Provedená dechová zkouška byla u řidiče pozitivní, kdy naměřená hodnota činila 1,18 promile alkoholu v dechu. Řidič se doznal, že před jízdou požil alkohol a po dopravní nehodě vypil v restauraci pivo. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.
Šetřením dopravní nehody bylo zjištěno, že na havarovaném vozidle jsou namontovány registrační značky patřící na vozidlo Š-120. Dále bylo zjištěno, že havarované vozidlo má neplatnou technickou kontrolu a vozidlo je technicky nezpůsobilé  k provozu na pozemní komunikaci. Řidič u sebe neměl dále žádný doklad potřebný k řízení motorového vozidla, kdy lustrací bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičský průkaz a má Okresním soudem v Tachově uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do března roku 2009. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 11 000,- Kč. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, trestného činu řízení vozidla bez řidičského oprávnění a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

vytisknout  e-mailem