Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda s alkoholem

Řidič požil alkohol a i přesto usedl za volant 

Ve čtvrtek 31.7. 2008 kolem 18.00 hodiny  jel řidič s osobním vozidlem Š-Felicie po ulici Sokolovská ve směru od obce Vítkov do  Tachova. Na křižovatce u benzinové čerpací stanice nezvládl řízení vozidla, vjel pravo mimo komunikaci, při tom strhl řízení vlevo a přejel přes celou vozovku vlevo, kde se s vozidlem opět dostal mimo vozovku a čelně narazil do stromu. Provedenná dechová zkouška byla u řidiče pozitivní, kdy naměřená hodnota činila 2,70‰ alkoholu v dechu.  Při dopravní nehodě  došlo k lehkému zranění 63-letého řidiče, který byl převezen k ošetření do nemocnice v Mariánských Lázních., kde se rovněž  podrobil lékařské prohlídce spojené s odběrem krve. 
Šetřením této dopravní nehody bylo zjištěno, že uvedený řidič ještě před touto dopravní nehodou  způsobil nedaleko jinou dopravní nehodu, když na křižovatce vedoucí od pneuservisu nerespektoval dopravní značku „Stop, dej přednost v jízdě“ a narazil do přívěsného vozíku zapojeného za vozidlem VW Golf, které zastavilo na hranici křižovatky a dávalo přednost vozidlům jedoucím po hlavní silnici. Po střetu s přívěsným vozíkem řidič ani nezastavil a s vozidlem odbočil vlevo a dále pokračovatl ve směru jízdy do Tachova, kde zanedlouho se svým vozidlem havaroval.
Řidič je podezřelý z  porušení zákona  o provozu na pozemních komunikacích a rovněž ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    
         
      

vytisknout  e-mailem