Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s alkoholem

KLADENSKO – Řidič nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného vozidla. 

Dopravní policisté z kladenského dopravního inspektorátu vyjížděli v neděli 1. prosince 2019 k dopravní nehodě, která se stala v obci Slatina na Velvarsku.

Řidič v osobním vozidle tovární značky Škoda Fabia nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a stavu a povaze vozovky a následně nezvládl řízení.  Přední částí osobního vozidla narazil do přední části zde zaparkovaného nákladního vozu značky Ford Transit. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je třiačtyřicetiletý muž s pozitivním výsledkem na alkohol. Naměřená hodnota byla 1,95 promile alkoholu v dechu. Řidič ve vozidle cestoval sám a utrpěl zranění lehčího charakteru. Ve slánské nemocnici se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. K dalšímu zranění při dopravní nehodě nedošlo.

Policisté obvodního oddělení Kladno venkov tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který podezřelému muži hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Nebezpečná je v každém případě agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda a v žádném případě ani řidič posilněný alkoholem, či drogami za volant nepatří. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. prosince 2019

vytisknout  e-mailem