Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu

České Budějovice - V rušnou dobu na rušné ulici naboural do dopravní značky. 

Českobudějovičtí dopravní policisté včera předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky 48 letému muži. Ten měl dle zjištěných skutečností v polovině června kolem 15:00 hod. jet se svým osobním vozidlem tovární značky Škoda Fabia, po velmi rušné českobudějovické ulici Na Sadech, pravděpodobně pod vlivem alkoholu. U přechodu pro chodce u Polikliniky Sever, ve směru od Mariánského náměstí k Rudolfovské třídě, vyjel vpravo na chodník, kde narazil do dopravního značení. Naštěstí pád sloupku nezranil nikoho z přítomných chodců či cyklistů.

Dopravní policisté při řešení nehody provedli test na zjištění alkoholu v dechu, kdy muž nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Ani po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření a vykázal stejné hodnoty.

Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Za dva týdny se bude uvedený zpovídat soudci okresního soudu.

Jízda po vlivem alkoholu je velmi nebezpečná jak pro samotné řidiče, ale i ostatní účastníky silničního provozu! V tomto případě lze hovořit o velkém štěstí, že se nikomu nic v danou dobu nestalo, neboť tímto místem prochází a projíždí velké množství osob.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. července 2021

Odkazy do noveho okna

IMG_6434

IMG_6434 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem