Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda osobního vozidla a tří chodců

MĚLNICKO - Dva z chodců utrpěli zranění. 

V pátečních odpoledních hodinách vyjížděli mělničtí policisté do Kralup nad Vltavou, kde se střetlo osobní vozidlo se třemi chodci.

Jen krátce před 17. hodinou byli policisté operačním důstojníkem vysláni do Kralup nad Vltavou, kde v ulici U Dýhárny 59letý řidič srazil 3 chodce.

Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, ale i viditelnostním podmínkám, proto následně nebyl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou měl rozhled a srazil 3 chodce, kteří spolu souběžně přecházeli komunikaci.

Jeden z chodců vyvázl z nehody bez zranění, 68letý muž utrpěl těžké poranění dolní končetiny a 62letý muž utrpěl zranění hlavy a dolní končetiny. Oba muži byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice.

Policisté na místě provedli jak u řidiče, tak i chodců dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která u 59letého řidiče vyloučila požití alkoholu. U obou chodců pak dechové zkoušky byly pozitivní v hodnotě přes 2 promile alkoholu v dechu.

V celé věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 4 roky nebo peněžitý trest.

Předmětem dalšího šetření mělnických policistů jsou přesné okolnosti celé události a míra zavinění všech účastníků nehody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
13. prosince 2022

vytisknout  e-mailem