Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda nákladního vozu

Prachatice - Na několik hodin byla zneprůjezdněna trasa z Prachaticka k státní hranici. 

Včera před 13:00 hod. vyjeli prachatičtí dopravní policisté k řešení nehody na silnice I/4 u obce Kubova Huť k havárii kamionu na této velmi frekventované trase k státní hranici se Spolkovou republikou Německo. Na místě poté zjistili, že řidič nákladního vozidla tovární značky DAF jel mezi obcemi Korkusova Huť a Kubova Huť, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a povětrnostním podmínkám, vjel vpravo mimo silnici, kde narazil do kovových svodidel. Při nehodě se nikdo nezranil, pouze k hmotné škodě na vozidle a silničním tělese.

Z důvodu zablokování silnice byl průjezd zcela znemožněn, policisté z okolních útvarů odkláněli jízdu vozidel po vedlejších komunikacích a to až do 22:00 hod.

S počátkem podzimního času lze předpokládat, že jízdy ve vyšších oblastech kraje – Prachaticko a Českokrumlovsko, bude pro těžší vozidla komplikovanější, častý déšť a spadané listí může vytvářet kluzký terén, proto přizpůsobte jízdu svým schopnostem a stavu povětrnostních podmínek.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. září 2022

Odkazy do noveho okna

DN NA DAF 1.

DN NA DAF 1. 

Detailní náhled

DN NA DAF 2.

DN NA DAF 2. 

Detailní náhled

DN NA DAF 3.

DN NA DAF 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem