Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopravní nehoda na železničním přejezdu v Dobroticích

KROMĚŘÍŽSKO: Při střetu vlakové soupravy s nákladním vozidlem se lehce zranili tři cestující. 

Dnes krátce po poledni došlo na železničním vlakovém přejezdu v Dobroticích k dopravní nehodě, při které se zranily tři osoby.
Šestapadesátiletý řidič nákladního automobilu s přívěsem z Přerovska jel ve směru od místní cihelny k hlavnímu silničnímu tahu mezi Bystřicí pod Hostýnem a Holešovem. Hodlal přejet přes nechráněný železniční vlakový přejezd právě ve chvíli, kdy se k němu zprava blížil osobní vlak o čtyřech vagónech. Domníval se, že přejet přes koleje stihne. Strojvedoucí se snažil střetu zabránit spuštěním rychlobrzdy, vlak ale i přesto narazil do návěsu za nákladním vozidlem a následně vykolejil. Jeden z vagónů skončil až v poli.
Při nehodě byli lehce zraněni tři cestující z vlaku, dalších osmnáct pasažérů naštěstí vyvázlo bez úhony. Záchranáři zraněné převezli do nemocnice v Kroměříži. Řidič náklaďáku, strojvedoucí i vlakvedoucí taktéž vyvázli bez zranění.   
Okolnosti nehody prověřují jak kroměřížští dopravní policisté, tak kriminalisté. Řidič nákladního automobilu je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Požití alkoholu u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Škoda prozatím nebyla vyčíslena.
 
9. června 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda v Dobroticích

dopravní nehoda v Dobroticích 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem