Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehoda

SEMILY - Nehoda se zraněním, spadla klec, vloupání do klubovny. 

Dopravní nehoda ve Studenci.

   Ve směru od Studence na Horka u Staré Paky došlo dne 18.11.2009 v 8.30 hodin k dopravní nehodě. Řidič vozidla Peugeot se na rovném úseku v mírném klesání nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně a při oslnění sluncem narazil do nákladního vozidla značky Nissan, které stálo  při pravém okraji vozovky. Vozidlo Nissan bylo nárazem posunuto vpřed, kde narazilo do stojícího vozidla značky Škoda Fabia. U 72 letého řidiče vozidla Peugeot byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Při nehodě došlo k lehkému zranění 71 leté spolujezdkyně z vozidla Peugeot. Škoda na vozidlech je ve výši kolem 52 000 Kč.

Nad ptáčky spadla klec.

   Legendu o známém, který je po úrazu v nemocnici a nemá na úhradu ošetření, měla ve svém repertoáru dvojice podvodníků. Ta se pod touto záminkou vloudila do přízně 80 letého muže z Turnova. Ten dvojici pozval k sobě do bytu a zde jim předal částku 14 000 Kč. Dvojice odešla s tím, že se vrátí s penězi a jako zástavu nechala u starého pána příruční kabelu. Vzhledem k tomu, že se  nic nedělo a k žádnému vrácení peněz nedošlo, oznámil poškozený vše na policii. K této události došlo 2.3.2009 okolo 16.00 hodin v Turnově - Žižkově ulici. Šetřením policie bylo zjištěno, že se nejedná o jediný případ takto poškozeného staršího občana. Dvojice muž a žena ve věku 45 a 43 let / oba cizí státní příslušníci/, mají na svém kontě celkem 28 podobných případů a to po celé České republice. Celkem způsobená škoda, která podvodným jednáním vznikla, je ve výši kolem 660.000 Kč. Muž i žena mají v současné době sděleno obvinění hned z několika trestných činů.  

Vloupání do klubovny v Semilech.

   Do klubovny základní kynologické organizace v Semilech se v době od 14.11.2009 do 18.11.2009 vloupal pachatel, který z klubovny odcizil finanční hotovost a poškodil zařízení. Celkem způsobená škoda je ve výši kolem 1 500 kč.

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem