Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní nehoda - AKTUALIZACE

Policisté vyjížděli k dopravní nehodě dvou autobusů na pražském Chodově. Na místě se nacházel větší počet zraněných osob. 

Aktualizace I.

Šedesátiletý řidič byl obviněný ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. V případu evidujeme dvaadvacet poškozených osob. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová

20.1.2021

Dnes krátce po deváté hodině ranní přijal operační důstojník oznámení, že v ulici Roztylská na pražském Chodově došlo k dopravní nehodě dvou autobusů. S největší pravděpodobností linkový autobus, ve kterém cestovalo mimo jiné i dvacet dětí z mateřské školky, narazil do stojícího autobusu, ve kterém se nacházel pouze řidič. Na místo vyrazily nejbližší policejní hlídky, velitel policie a další složky IZS. Po dobu zásahu byla ulice Roztylská uzavřena a dopravu řídili policisté.

Nezraněné děti byly evakuovány do nedaleké jídelny, kde se o ně starali paní učitelky, policisté, hasiči a zdravotníci. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky věnovali dětem policejní omalovánky, které vozí s sebou velitel policie a využívá je právě k těmto účelům. Následně byly děti předány rodičům, kteří si pro ně na místo události přijeli.

Na místě bylo zraněno třináct dětí a pět dospělých, všichni byli převezeni k ošetření do pražských nemocnic.

Okolnosti dopravní nehody vyšetřují kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod. Provedená dechová zkouška u obou řidičů byla negativní.

 pprap. Mgr. Violeta Siřišťová

4.12.2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem