Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní den, prevence dětských úrazů

Dne 25. června proběhl na škole v Dublovicích dopravní den.  

     Šesti „čtvrťákům“ jsem nakonec předala průkaz cyklisty, neboť prokázali své znalosti pravidel silničního provozu. Nejprve si napsali dopravní test a poté jsem je zkoušela z dopravních značek, ne pouze z jejich názvů, ale především zda je umí aplikovat do praxe. Jízda obcí letos pro nepřízeň počasí neproběhla.
     Poté se všichni žáci dozvěděli, jak se mají chovat o prázdninách. Každý rok se totiž zraní velké množství ratolestí, následky pak mohou být i doživotní. Děti často vůbec nevědí, jak se mají správně chovat.
     Popáleniny, otrava léky či čistícími prostředky, úrazy elektrickým proudem, pády z oken, to vše jim hrozí v domácím prostředí.
     Venku by se děti neměly dotýkat injekčních stříkaček, staré munice, neměly by chodit ke sloupům elektrického vedení, po kolejích, rozhodně by sami neměly rozdělávat oheň, dále skákat do neznámé vody, za bouřky se schovávat pod vysoké stromy a hladit neznámé psy.
     Při jízdě na kole musí používat ochranou přilbu a kolo musí mít správně vybavené. Dobré je používat reflexní oblečení. Děti by také měly dávat pozor při přecházení vozovky.
 

26. června 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

dopravní den-loňský rokdopravní den-loňský rok

vytisknout  e-mailem