Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní akce s leteckým dohledem

Prostějov - řidičům nezabránil v páchání přestupků ani dohled policejního vrtulníku 

 O tom, že dopravní situace na našich silnicích není nijak příznivá, svědčí nejen desítky dopravních nehod, ke kterým denně dochází, ale i neustále se zvyšující počet agresivních řidičů, kteří svojí bezohledností nikterak nepřispívají k bezpečnosti silničního provozu. Vzniklou situaci se snaží Policie ČR řešit zvýšeným počtem kontrol a dopravně bezpečnostních akcí.

Jednu z posledních připravili prostějovští dopravní policisté na čtvrtek 28. dubna a zkontrolovali při ní 23 řidičů. Nutno zdůraznit, že mnohým z nich nezabránil v páchání dopravních přestupků ani dohled policejního vrtulníku, který celou akci monitoroval, natož pak několik policejních hlídek, které byly rozmístěné po celém okrese.

A tak během dvouhodinové akce policisté odhalili 13 přestupků v dopravě. Pomocí policejního vrtulníku byly zadokumentovány 4 případy nesprávného způsobu předjíždění, kdy dva z nich byly vyřešeny v blokovém řízení a další dva případy policisté oznámili místně příslušnému správnímu orgánu. Celkem tak bylo na pokutách vybráno 14 tisíc korun. Nejčastější prohřešky se týkaly nedodržení stanovené rychlosti jízdy a nesprávného způsobu předjíždění. V jednom případě vozidlu chyběla platná technická kontrola.

Podobné akce se budou v budoucnu opakovat.


 

por. Bc. Eva Čeplová

28.4.2011


vytisknout  e-mailem