Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní akce odhalila desítky pochybení

V závěru minulého pracovního týdne se pražští dopravní policisté podíleli na mezinárodní akci TISPOL, zaměřené na nákladní vozidla a autobusy. 

V průběhu dvou dnů, po které akce trvala, zkontrolovali policisté 166 nákladních aut a 15 autobusů. Vezmeme-li v potaz, že podrobná kontrola jedno takového auta trvá průměrně hodinu, můžeme hovořit o značném množství zkontrolovaných. U těch policisté zjistili porušení zákona hned v pětadvaceti případech. Valná většina těchto aut neměla v pořádku technický stav, ve třech případech byla přetížená a v jednom případě neměl řidič správně zajištěný náklad. U autobusů policisté zjistili ta nejzávažnější pochybení v podobě nedodržení předepsaných dob řízení a odpočinků. Ve dvou případech uložili policisté cizozemským řidičům kauce v řádu několika desítek tisíc korun.
Mezi nejzásadnější případy patří ten, který policisté odhalili a řešili přímo na Václavském náměstí. Tam ve čtvrtek dopoledne zastavili výletní autobus plný turistů. Následnou kontrolou policisté zjistili, že za volantem tohoto autokaru sedí osmatřicetiletý muž, který má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel. Své počínání „řidič“ zdůvodnil tím, že si chtěl přivydělat nějakou tu korunu a proto se rozhodl to risknout. Bohužel pro něj mu to nevyšlo a skončil na policejní služebně pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 2. 2014

vytisknout  e-mailem