Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní akce na Klatovsku

Zaměřená na užití návykových látek 

      Na teritoriu Klatovska proběhla v pátek 19. března od 22.00 hodin do soboty 20. března 2010 do 2.00 hodin okresní dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.  Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 13 policistů. Zjištěno bylo 13 dopravních přestupků a uloženy blokové pokuty ve výši 1 900 Kč. Při kontrolách byli zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu.
   V Klatovech byl v pátek 19. března 2010 ve 22.20 hodin kontrolován v ulici Krameriova cyklista 38 letý muž z Domažlic. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 0,20 promile alkoholu.
    V obci Dolany byl v sobotu 20.března 2010 kontrolován v 1.21 hodin řidič 27 letý muž z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. Škoda 105. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,46 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.
Uvedení dva řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány na městský úřad.
 

vytisknout  e-mailem