Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní akce na Klatovsku

Se zaměřením na užití návykových látek 

         Na teritoriu Klatovska proběhla ze soboty 20. února od 22.00 hodin do neděle 21. února 2010 do 3.00 hodin okresní dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení nepříznivého vývoje dopravní nehodovosti a zlepšení dopravní kázně na komunikacích.        
Kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.       
Akce se zúčastnilo celkem 20 policistů. Zjištěno bylo 13 dopravních přestupků a uloženy blokové pokuty ve výši 3 400 Kč. Při kontrolách byl zjištěn jeden řidič, který před jízdou užil alkohol.
     V obci Dlažov byl v sobotu 20. února 2010 ve 22.00 hodin kontrolován řidič 28 letý muž z obce na Klatovsku, který řídil vozidlo zn. Opel Astra. Při kontrole byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 1,5 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem