Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce na Chrudimsku

Od deseti do patnácti hodin dne 16.9.2009 

Dopravní akce byla vyhlášena na den 16.9.2009 od 10:00 do 15:00. Policisté opět dohlíželi na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, kontrolovali technický stav vozidel, zaměřili se i na telefonování za jízdy a používání bezpečnostních pásů. Zkontrolovali 158 vozidel a zjistili 30 přestupků. V 11 případech řidiči porušili rychlost jízdy, nepřipoutaní bezpečnostními pásy byli tři řidiči a nevyhovující technický stav vozidla byl zjištěn u dvanácti vozidel. Při této dopravní akci policisté nepřistihli žádného podnapilého motoristu.
 
Na železničním přejezdu ve Škroupově ulici v Chrudimi se jeden nezodpovědný řidič snažil vjet na železniční přejezd. Vůbec ho nevzrušovala blikající výstražná světelná signalizace. Policisté jeho snažení ocenili uložením blokové pokuty ve výši 2.500 Kč.
 
Dopravní hlídka se ještě v dnešních časných ranních hodinách vrátila do obce Holetín a prováděla zde kontrolu řidičů, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Za dvě hodiny přistihli pět řidičů motorových vozidel, kteří usedli za volant ještě ne úplně střízliví.
nprap. Věra Hamáčková
17.9.2009
 
                                                                      

vytisknout  e-mailem