Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní akce

CHEB - Nejvíce porušení předepsané rychlosti 

Dne 9. srpna 2011 proběhla na území Chebska dopravně bezpečnostní akce, během níž policisté zkontrolovali 115 osobních vozidel a zjistili 42 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty v celkové výši  19.300,- Kč. Šest přestupků bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Třiatřicet řidičů porušilo předepsanou rychlost, ve třech případech se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla.

Nejvíce porušenou rychlost naměřili policisté osobnímu vozidlo  Porsche Cayenne. Na silnici č. I/21 v úseku mezi Velkou Hleďsebí a Starou Vodou, kde je povolená maximální rychlost 90km/h policisté naměřili vozidlu Porsche rychlost 190km/h, které řídil pětačtyřicetiletý řidič. Po odečtení stanovené tolerance tak řidič překročil maximální povolenou rychlost o 94 km/h, a dále během své jízdy předjížděl v místě, kde je to zakázáno. Nerespektoval jak svislou dopravní značku zákaz předjíždění, tak i vodorovné dopravní značení, dvojitou podélnou čáru souvislou. Tímto jednáním tak ohrozil nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.  Video vozidla Porsche

Vzhledem k tomu, že po zastavení vozidla policisté pojali podezření, že by se řidič mohl vyhýbat přestupkovému řízení, proto mu byla uložena kauce ve výši 10 tisíc korun, kterou muž na místě zaplatil. Policisté přestupek oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Řidiči tak hrozí pokuta ve výši od 5 do 10 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.       

nprap. Bc. Martina Hrušková
St 10. srpna 2011 

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem