Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“

Praha venkov – VÝCHOD – Dopravní akce zaměřená na bezpečnost chodců v silničním provozu. 

Také během letošního září proběhla na území celé republiky dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, která je zaměřená především na bezpečnost chodců v silničním provozu.

V týdnu od 4. do 8 září policisté z Územního odboru Praha venkov – Východ po celý týden, před začátkem vyučování a po jeho skončení, dohlíželi především na lokality a přechody u základních škol. Podle vývoje dopravní nehodovosti se jedná o rizikové přechody zejména nezletilých chodců, kteří se nedokáží ještě pořádně soustředit a svoji pozornost mnohdy zaměří na úplně jiné věci, než je právě jejich bezpečnost při přecházení silnice. Z tohoto důvodu se policisté soustředili právě na tato místa. I řidiči by měli být v těchto oblastech obezřetní a brát v potaz dětskou nepozornost a nerozvážnost.

V souvislosti s probíhající akcí si policistka z oddělení tisku a prevence popovídala s prvňáčky na Základní škole ve Veleni a tom, jak se chovat v silničním provozu. Zároveň dětem připomněla jiná možná rizika a nebezpečí, kterým je třeba se vyhnout.

nprap. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
11.9. 2017


 

vytisknout  e-mailem