Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na rychlost

KARLOVARSKÝ KRAJ – Rychlost překročilo 79 řidičů. 

Ilustrační foto Ilustrační foto V úterý dne 3. října 2023 proběhla v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na území celého Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce.

Tato dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena zejména na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy. Do akce bylo nasazeno na čtyři desítky dopravních a pořádkových policistů, kteří k měření rychlosti využívali jak pohyblivé radary umístěné ve služebních vozidlech, tak i stacionární radary na konkrétních vytipovaných stanovištích. V průběhu akce se policisté zaměřili také na kontrolu dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů. Například kontrolovali dodržování zákazu jízdy u řidičů pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech, ale také se v souvislosti s odhalováním nelegální migrace zaměřili i na důkladnou kontrolu zavazadlových a nákladných prostor vozidel  či kontrolu přepravovaných osob.

Policejní hlídky během akce zkontrolovaly celkem 384 vozidel a zjistily 136 dopravních přestupků. Přestupek uložením pokuty příkazem na místě vyřešili policisté ve 127 případech, 9 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Předepsanou rychlost během úterního dne porušilo 79 řidičů. Dalšími nejčastějšími prohřešky řidičů byl nevyhovující technických stav jejich vozidel, nepoužití bezpečnostních pásů či držení telefonu za jízdy. Jeden řidič usedl za volant i přesto, že nevlastnil příslušné řidičské oprávnění.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou i nadále pokračovat.

mjr. Mgr. Kateřina Pešková
4. 10. 2023

Odkazy do noveho okna

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

DBA rychlost

DBA rychlost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem