Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravně bezpečnostní akce „X“ ROADPOL

KRAJ - O víkendu jsme cílili zejména na nákladní dopravu. 

Foto PČRFoto PČRTento víkend proběhla celoevropská dopravně bezpečnostní akce „X“ s názvem ROADPOL.  Cílem byla kontrola všech typů vozidel a jejich řidičů. Ta měla zjistit, zda dodržují stanovené předpisy včetně kontroly hmotnostních limitů a podmínek pro přepravu nákladu.

Za oba uplynulé víkendové dny kolegové zkontrolovali téměř 150 vozidel. U dvanácti řidičů nákladních vozidel jsme zjistili porušení zákona. V jednom případě, tak závažného, že jsme řidiči zakázali další jízdu, protože vozidlo bylo ve špatném technickém stavu a jeho řidič odmítl výzvu k dechové zkoušce a zkoušce na návykové látky. Prohřešky, kterými jsme se dále zabývali, čítaly například porušení stanovené rychlosti, alkohol a drogy za volantem, nevyhovující technický stav vozidla a sociální předpisy.

Co se týká váhových limitů, tak tento víkend byli řidiči ukáznění. Nezjistili jsme ani jedno přetížené vozidlo. Přesto ze statistik vyplývá, že si řidiči s váhou svých vozidel moc hlavu nelámou. Například v našem kraji v roce 2019 překročilo váhový limit 102 vozidel ze 160 zvážených.

27. července 2020
por. Mgr. Ondřej Zeman

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem