Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce "VELIKONOCE"

Jihočeský kraj - Policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. 

Policisté z Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje se o nadcházejících svátcích zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem "VELIKONOCE", která začíná dnes na "Zelený" čtvrtek a bude pokračovat také na "Velký" pátek a "Velikonoční" pondělí. Cílem této akce je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod a ovlivnění nekázně účastníků silničního provozu.

Hlídky se v průběhu akce zaměří především na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržních systémů při přepravě dětí. Policisté budou také kontrolovat, zda řidiči nedrží v ruce telefonní přístroj a zda mají jejich automobily vyhovující technický stav. Součastí akce bude také pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech a samozřejmě kontrola toho, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. 

O svátcích bývá na silnicích zvýšený provoz, často vyjíždějí i tzv. "sváteční" řidiči. S touto skutečností je potřeba na svých cestách počítat, jezdit ohleduplně a především předvídat. Letošní Velikonoce budou podle předpovědi pravděpodobně ve znamení chladného počasí, je tedy na místě přizpůsobit jízdu stavu a povrchu vozovky. Není vyloučeno, že se místy bude vyskytovat sněžení a silnice mohou také namrzat.

Přejeme všem účastníkům silničního provozu šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

14. dubna 2022

vytisknout  e-mailem