Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce v Plzni

PLZEŇ - Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů. 

     Plzeňstí dopravní policisté realizovali dnes v ranních a dopoledních hodinách na území města Plzeň dopravně bezpečnostní akci zaměřenou především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.
     Policejní hlídky mimo používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů kontrolovali samozřejmě dodržování všech ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, dále pátrali po osobách, odcizených věcech a vozidlech.           
      Dnešního dne bylo do akce zapojeno 8 policistů, kteří na různých místech Plzně zkontrolovali celkem 58 vozidel, kdy zjistili 36 přestupků, za které uložili přímo na místě blokové pokuty v celkové výši 7 600 korun. Nejčastějším prohřeškem bylo právě nepoužití bezpečnostního pásu za jízdy a to celkem ve dvanácti případech. Desetkrát kolegové zjistili nevyhovující technický stav vozidla, 7krát řidiči zapomněli rozsvítit světla a tři řidiči byli přistiženi, jak telefonují za jízdy.
     Akce se účastnila i policistka preventivně informační skupiny, která řidičům vysvětlovala, proč je důležité používat bezpečnostní pásy a dětské autosedačky, a vzorné řidiče odměnila drobnými dárky v podobě ochranných návleků na bezpečnostní pás nebo přívěsků na klíče ve tvaru autíčka s nápisem „Připoutej se“.
 
por. Ing. Hana Štefflová
11. září 2013
 
 
Další fotografie naleznete zde : http://www.policie.cz/photoDetail.aspx?docid=21913077&cpi=1
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem