Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce v Libereckém kraji

KRAJ – Během uplynulého víkendu policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce v Libereckém kraji zkontrolovali přes osm set vozidel. 

Také v Libereckém kraji se samozřejmě během uplynulého víkendu policisté zapojili do celorepublikové bezpečnostní akce, která byla realizována v souvislosti s koncem školního roku a začátkem prázdnin. Policejní hlídky během této akce v kraji zkontrolovali celkem 803 vozidel a v rámci těchto kontrol zjistili celkem 295 přestupků, z nichž 267 vyřešili na místě udělením blokové pokuty a ostatní oznámili k dalším úkonům příslušným správním orgánům. Sedm řidičů motorových vozidel bylo přistiženo, že za volant usedli pod vlivem alkoholu. Šest z nich nadýchalo pod jedno promile a jejich jednání tak bylo kvalifikováno jako přestupek. Ovšem výsledek dechové zkoušky u jednoho řidiče přesáhl hranici jedno promile a policisté již v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté se samozřejmě pomocí techniky, kterou mají k dispozici, zaměřili i na poutání bezpečnostními a používání zádržných systému. Při této příležitosti také kontrolovali, zda řidiči během jízdy nedrží telefon nebo jiné záznamové či hovorové zařízení. V rámci těchto kontrol policejní hlídky odhalily 49 případů nepoužití bezpečnostního pásu, jeden případ nesprávného použití zádržného systému při přepravě dítěte a deset řidičů, kteří během jízdy drželi v ruce mobilní telefon. Na závěr můžeme ještě zmínit tu skutečnost, že 42 řidičů vyjelo na silnice s vozidlem, které mělo nevyhovující technický stav.

Upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, že policisté v následujícím prázdninovém období budou dohlížet na bezpečnost silničního provozu, a to jak v rámci řady dopravně bezpečnostních akcí, tak i v běžném výkonu služby. To znamená, že při kontrolách se na silnici potkáte nejen s dopravními policisty, ale také s policisty z pořádkové služby. Buďte na sebe opatrní a jezděte tak, abyste dojeli do cíle svých cest vždy v pořádku a ve zdraví!!!


4. 7. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DBA LK (1)

DBA LK (1) 

Detailní náhled

DBA LK (2)

DBA LK (2) 

Detailní náhled

DBA LK (3)

DBA LK (3) 

Detailní náhled

DBA LK (4)

DBA LK (4) 

Detailní náhled

DBA LK (5)

DBA LK (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem