Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce "Telefon"

Písek - Telefonování za jízdy je nebezpečné! 

Pátečního dne se dopravní policisté Územního odboru Písek zaměřili na jízdu řidičů motorových vozidel, kdy porušují ustanovení o zákazu držení hovorového zařízení v ruce. Několik policistů tohoto útvaru prováděli kontroly na silnici I/20, R 20, D4 a I/4 mezi obcemi Písek – Mirotice.

Během akce bylo zastaveno a zkontrolováno 32 řidičů, kteří e dopustili přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Za telefonování – držení hovorového zařízení v ruce během jízdy bylo zjištěno 12 řidičů, v 14 případech se řidiči nebo jejich spolucestující nepřipoutali bezpečnostním pásem. Dále zjistili v 4 případech nevyhovující technický stav vozidla, v 1 případě nesprávně zajištěný náklad na ložné ploše nákladního vozidla a v 1 případě bylo vozidlo přetíženo.

Většina přestupků byla vyřešena uložením příkazu na místě, jen v několika případech bude věc řešena oznámení na příslušnou obec s rozšířenou působností – správní odbor.

Připomínáme, že telefonování za jízdy je bohužel velmi častým nešvarem řidičů, kteří si pravděpodobně neuvědomují, že v tu chvíli se plně nevěnují řízení a vždy je to nebezpečné jednání!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. února 2020

Odkazy do noveho okna

DBA Telefon 1.

DBA Telefon 1. 

Detailní náhled

DBA Telefon 2.

DBA Telefon 2. 

Detailní náhled

DBA Telefon 3.

DBA Telefon 3. 

Detailní náhled

DBA Telefon 4.

DBA Telefon 4. 

Detailní náhled

DBA Telefon 5.

DBA Telefon 5. 

Detailní náhled

DBA Telefon 6.

DBA Telefon 6. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem