Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Turnovsku

SEMILY - Policisté měřili rychlost na silnici R 35. 

V pátek 3. června 2011 se od 14 do 17 hodin uskutečnila dopravně bezpečnostní akce na silnici č. 35 mezi Turnovem a Jičínem.
Policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru ze Semil společně se svými kolegy z obvodního oddělení v Turnově kontrolovali řidiče směrem od Turnova na Jičín. K dispozici měli tři služební vozidla a dva radary na měření rychlosti. Policejní hlídky byly rozmístěny v obcích na tomto úseku. Během tří hodin stačili policisté zkontrolovat 65 vozidel. Ne však všichni řidiči měli všechno v pořádku a dodržovali bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dvacet z nich nerespektovalo nejvyšší povolenou rychlost v obci, která činí 50 km/h.
Po jednom případu bylo nezaplacené zákonné pojištění, chyběla registrační značka, nevyhovující technický stav vozidla a nebezpečné předjíždění. Blokové pokuty v celkové výši 21 000 korun byly uděleny v 18 případech a v dalších 7 případech bude věc oznámena správnímu orgánu obecního úřadu s rozšířenou působností. Z uvedených výsledků je zřejmé, jak je nutné a potřebné provádět takovéto dopravně bezpečnostní akce. Smyslem těchto akcí je řidičům připomínat jejich povinnosti vyplývající ze zákona o provozu na pozemních komunikacích a minimalizovat riziko vzniku dopravních nehod.

por. Petr Kmínek
9.6.2011

vytisknout  e-mailem