Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Mělnicku

Policisté během opatření odhalili 84 přestupků 

   Dne 3. března 2011 se na Mělnicku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, při které desítka mělnických dopravních policistů zkontrolovala na silnicích našeho regionu celkem 96 motorových vozidel.
     Akce byla zaměřena na důkladnou kontrolu technického stavu užitkových vozidel, na dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojených s přepravou nebezpečných věcí, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dalšího dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Dále policisté kontrolovali zákaz požívání alkoholických nápojů před jízdou, technický stav vozidel, zejména osvětlení, platnost a příslušnost řidičského oprávnění, dodržování zákazu řízení motorových vozidel a respektování předepsané rychlosti v jízdě. Během akce policisté také pátrali po odcizených motorových vozidlech, registračních značkách, hledaných osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti.
     Policisty bylo zjištěno při akci 84 přestupků. Pětatřicet jich bylo vyřízeno na místě uložením blokových pokut ve výši 30 400,-Kč a devětačtyřicet přestupků bylo oznámeno správním orgánům k dořešení. Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení povolené rychlosti. Jednalo se o 67 případů, z nichž dvaadvaceti řidičům byly uloženy blokové pokuty v souhrnné výši 25 500,- Kč a pětačtyřicet případů bylo oznámeno správním orgánům. Další dva přestupky se týkaly řidičů, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje, dva řidiči vyjeli na komunikace s vozidly , která byla v nevyhovujícím technickém stavu a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.
     Uvedená akce je jednou z řady opatření, které již od začátku roku provádí policisté na Mělnicku, a která mají za úkol zajistit v maximální možné míře bezpečnost na pozemních komunikacích a snížit počty dopravních nehod. Další akce tohoto typu budou po celý rok 2011 následovat.
 
Dne 4. března 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem