Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na jihu Čech

Jižní Čechy - Při celokrajské dopravně bezpečnostní akci policisté zaměřili svoji pozornost především na neukázněné řidiče. Dopravního přestupku se dopustil každý šestý řidič. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Koncem týdne proběhla na jihu Čech celokrajská dopravně bezpečnostní akce pod názvem "Patron řidičů Kryštof nestojí při všech". Akce byla vedle zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a zlepšení dopravní kázně na komunikacích zaměřena zejména na nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných bezpečnostních systémů při jízdě.

Do akce bylo nasazeno celkem 132 policisté z dopravní a pořádkové policie, kteří v průběhu akce provedli kontrolu 1 217 motorových vozidel. U 53 motorových vozidel, z celkového počtu kontrolovaných, byl zjištěn naprosto nevyhovující technický stav, tři řidiči se vydali na cestu bez řidičského oprávnění a stejný počet řidičů vyjel bez řidičského průkazu. U tří neukázněných řidičů zjistili policisté požití alkoholických nápojů před jízdou. Při dopravní akci se policistům podařilo zjistit pět pachatelů trestné činnosti.

V průběhu celé akce policisté zaznamenali celkem 187 dopravních přestupků, za které uložili 126 blokových pokut. Celkem 11 řidičů překročilo stanovenou rychlost buď v obci nebo mimo ni. Nepřiměřená rychlost se stále řadí k jedné z nejčastějších příčin dopravních nehod. Celkem 51 řidič se dopustil dopravního přestupku nepoužití bezpečnostních pásů.

 Cílem nás všech je jistě snížení dopravní nehodovosti. Proto řidiči nezapomínejte, že parton řidičů Kryštof opravdu nestojí při všech!

vytisknout  e-mailem