Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce - kamiony

OLOMOUCKÝ KRAJ - Kontroly se zaměřily na cizince. 

Ve čtvrtek 18. 2. 2021 proběhla na dálničním oddělní Kocourovec dopravní akce zaměřená mimo běžnou kontrolu i na migraci osob.
Policisté silničního dohledu a dálničního oddělení Kocourovec společně s kolegy z cizinecké policie a policisty se služebními psy se zaměřili na kontrolu vozidel nad 3,5 tuny. Do spolupráce se zapojily i hlídky Celního úřadu Olomouc. Mobilní hlídky vytipovaná vozidla stahovaly na dvě stanoviště u dálničního oddělení. Zde proběhla kontrola dokladů řidiče, vozidla, přepravovaného nákladu a dodržování dopravních předpisů. Kolegové z cizinecké policie se zaměřili na platnost a pravost dokladů cizinců, na dodržování pobytového režimu, kontrolu vstupu a pobytu cizinců na území ČR. Při kontrolách byl použit detektor tlukotu srdce, který signalizuje v uzavřených prostorách živé osoby, popřípadě převážená zvířata.
Během dne se do kontrol zapojilo i 7 policejních psů. Kolegové měli sebou tři psy na vyhledávání omamných a psychotropních látek, jednu specialistku na vyhledávání palných zbraní a jejich komponentů, dva specialisty na výbušniny a jednoho psa na běžnou policejní činnost, to znamená na zadržení nebo hlídání zajištěné osoby.
Během akce policisté zkontrolovali 34 vozidel, z toho 30 zahraničních. Vyřešili 4 přestupky, nevyhovující technický stav, telefonování za jízdy a porušení povinné doby přestávek, celkem uložili pokutu v celkové výši 2.700 korun, dále uložili 2 kauce v celkové výši 10.000,- korun.

 https://youtu.be/PGnaKlpZkbc

kpt. Mgr. Marta Vlachová
19. 2. 2021

Odkazy do noveho okna

Kontroly kamionů

Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Kontroly kamionů

Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Kontroly kamionů

Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Kontroly kamionů

Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Kontroly kamionů

Kontroly kamionů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem