Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce - cyklisté

Prostějov - policisté a BESIP se zaměrili na cyklisty 

Dne 19.10.2011 v ranních hodinách byla v rámci teritoria města Prostějov provedena dopravně bezpečnostní akce, zaměřená na dodržování platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, a to ze strany cyklistů. Celá tato akce byla ozganizována ze strany Dopravního inspektorátu Policie ČR v Prostějově ve spolupráci s pracovníky BESIP. V rámci akce bylo zkontrolováno celkem 45 cyklistů a bylo zjištěno celkem 20 přestupků, které byly v 18-ti případech řešeny uložením pokuty v blokovém řízení. Dva z těchto případů byly dokonce oznámeny správnímu orgánu k dalšímu projednání. Výsledky uvedené bezpečnostní akce byli překvapeni nejen policisté, ale i samotní pracovníci BESIP. Pokud se podíváme na statistické ukazatele, v letošním roce se přímo účastnilo na dopravních nehodách 65 cyklistů (v loňském roce jich bylo 57) a přímo dopravní nehodu zavinilo cyklistů 35 (v loňském roce 25). I tyto skutečnosti přiměly dopravní policii k provádění častějších kontrol, zaměřených právě na cyklisty.

Další menší dopravní akce zaměřená na cyklisty proběhla dne 26.10.2011 v ranních hodinách v okolí obce Smržice na Prostějovsku, opět za účasti Policie ČR a BESIP. V tomto případě policisté nezjistili závažnější nedostatky u řad cyklistů. Policisté a pracovníci BESIP cyklisty pochválili a koordinátor BESIP předal cyklistům drobné doplňky a bezpečnostní prvky na jízdní kola, které zlepšují jejich viditelnost.

Další preventivní akce, zaměřené na cyklisty budou v rámci teritoria Územního odboru Policie ČR v Prostějově pokračovat i nadále.

por. Bc. Petr WEISGÄRBER
27.10.2011

 

 

vytisknout  e-mailem