Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce „ARGOS Sever – Jih“

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté s celníky kontrolovali řidiče na dálnicích ve třech krajích . 

Včera 16. března 2023 se policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili společně s kolegy z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje a také s příslušníky z Celního úřadu pro Olomoucký kraj do dopravně bezpečnostní akce s názvem „ARGOS Sever – Jih“. Opatření cílilo zejména na kontrolu jízdy vozidel bez uhrazené elektronické dálniční známky na zpoplatněném úseku silnic. Policisté a celníci kontrolovali řidiče na dálnicích D1, D2, D35 a D46, které prochází Moravskoslezským, Olomouckým a Jihomoravským krajem. 

Policisté během akce mezi polskými a rakouskými hranicemi zkontrolovali 300 vozidel. Zjistili 150 dopravních přestupků a 144 z nich vyřešili na místě. Celkem od řidičů na pokutách vybrali 144 tisíc korun. Osmdesát šest řidičů užilo dálnici bez zaplacené dálniční známky. Pod vlivem alkoholu policisté přistihli jednoho řidiče a žádného pod vlivem jiné návykové látky. Tři kontrolovaní motoristé měli nedoplatky na pokutách ve výši 5 tisíc korun, které dlužníci uhradili na místě.

Apelujeme na řidiče, aby vždy dodržovali pravidla v silničním provozu. Porušování dopravních předpisů či chvilka nepozornosti může vést k zbytečné dopravní nehodě. Následek havárie pak nemusí končit jen škodou na majetku, ale může mít i tragický konec.

por. Mgr. Libor Hejtman
17. březen 2023

Odkazy do noveho okna

DBA ARGOS (1)

DBA ARGOS (1) 

Detailní náhled

DBA ARGOS (2)

DBA ARGOS (2) 

Detailní náhled

DBA ARGOS (3)

DBA ARGOS (3) 

Detailní náhled

DBA ARGOS (4)

DBA ARGOS (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem