Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Olomouc- policisté kontrolovali řidiče na silnici I/46  

Dne 25. 2. 2011 se uskutečnila na silnici I/46 v teritoriu Územního odboru Olomouc součinnostní dopravně bezpečnostní akce, která se zaměřila na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Pozornost byla dále věnovaná pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Dopravně bezpečnostního opatření se zúčastnili dopravní policisté z Územního odboru Olomouc a jejich kolegové z Dálničního oddělení Kocourovec. V součinnosti s dopravními hlídkami se na akci podílela i Vojenská policie České republiky. V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 163 motorových vozidel a odhalili celkem 45 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Z výše uvedeného počtu bylo 29 přestupků spojeno s překročením nejvyšší povolené rychlosti, 3 vozidla byla v nevyhovujícím technickém stavu a 2 řidiči nepoužili za jízdy bezpečnostní pás. Policisté dále odhalili 3 případy, kdy řidiči použili dálková světla v rozporu se zákonem a jeden účastník silničního provozu během jízdy telefonoval.
 

Pro úspěšné plnění bezpečnostních úkolů bylo do akce nasazeno speciální vozidlo VW Passat a vrtulník Letecké služby Policie České republiky.

por. Mgr. Michal Pižurin

25.2.2011
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem