Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Písek – Policisté zkontrolovali sto šedesát vozidel a jejich řidičů. 

Během včerejšího dne proběhla na Písecku dopravně bezpečnostní akce, do které bylo zapojeno šestnáct policistů z dopravní i pořádkové policie.
Dopravní akce - 7.3.2012Dopravní akce - 7.3.2012
Dopravní akce - 7.3.2012Dopravní akce - 7.3.2012
Dopravní akce - 7.3.2012Dopravní akce - 7.3.2012
Dopravní akce - 7.3.2012Dopravní akce - 7.3.2012
Dopravní akce - 7.3.2012Dopravní akce - 7.3.2012
Policisté na různých místech okresu zastavili a zkontrolovali 160 vozidel. Při kontrolách zjistili 42 přestupků, z kterých 36 vyřídili s řidiči na místě uložením blokové pokuty a šest přestupků oznámili správnímu orgánu k dalšímu projednání.
Policisté přistihli patnáct řidičů, kteří nerespektovali nejvyšší povolenou rychlost, také patnáct řidičů spáchalo přestupek na železničním přejezdu. Tři řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a v jednom případě řidič nepoužil pro přepravu dítěte zádržný systém. Sedm vozidel pak bylo v nevyhovujícím technickém stavu.
Písečtí policisté v poslední době řešili několik závažných dopravních nehod, z toho dokonce tři smrtelné, zvýšený počet dopravně bezpečnostních akcí je tak jedním z nástrojů, jak zvýšit bezpečnost a plynulost v silniční dopravě.
Apelujeme na řidiče, aby dodržovali dopravní předpisy, věnovali se vždy plně řízení, neriskovali a neohrožovali tak životy a zdraví své i ostatních účastníků silniční provozu. Také chodci a cyklisté by měli mít vždy na paměti základní pravidla bezpečného chování v provozu. Jedním z pravidel je například „vidět a být viděn“. S přicházejícím jarním obdobím se zvýší také jejich počet na silnicích, světlé oblečení a nejlépe reflexní prvky bezpochyby zvyšují bezpeční nemotorizovaných účastníků.
Bezpečné silnice jsou pro nás všechny společný cíl.
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
8. března 2012

vytisknout  e-mailem