Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

LIBEREC - Policisté kontrolovali zimní pneumatiky. 

Ve čtvrtek 9. února proběhla na silnicích celého Liberecka rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce. Hlavním záměrem kontroly bylo zjišťování technického stavu projíždějících vozidel a kontrola, zda řidiči dodržují povinnost jezdit na zimních pneumatikách.

Téměř dvě desítky policistů pořádkové a dopravní policie kontrolovaly po více než pět hodin vozidla projíždějící obcemi Liberec, Mníšek, Oldřichov v Hájích, Šimonovice, Dlouhý Most, Záskalí, Hodkovice, Jílové, Osečná, Nová Ves, Bílý Kostel, Grábštejn, Hrádek n.N., Frýdlant, Nové Město pod Smrkem a další. Zkontrolováno bylo 153 motorových vozidel. Dopravního přestupku se dopustilo 33 řidičů. V této době, kdy vozovky jsou kluzké a nebezpečí prudkého brzdění je velké, je až zarážející, že 10 řidičů nebylo připoutáno bezpečnostními pásy. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 14 motorových vozidel. Jeden řidič nebyl schopen se policistům prokázat řidičským průkazem a tři řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla.

Ke cti řidičů zůstává skutečnost, že ani jedno vozidlo nejelo na letních pneumatikách. Lehkou skvrnou bylo vozidlo, které policisté zastavili na silnici vedoucí z Mníšku, kdy vozidlo sice bylo na zimních pneumatikách, ale tyto měly vzorek pod stanovenou mez, tedy pod 4 milimetry.

por.Mgr.Ludmila Knopová
10. února 2012
tel. 724 179 464
email. tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem