Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Ms kraj: Policisté kontrolovali používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů  

Tři dny z minulého týdne byly v Moravskoslezském kraje ve znamení – kromě jiného – dopravně bezpečnostní akce. Jednalo se konkrétně o pondělí, středu a pátek, kdy v dopoledních či odpoledních hodinách probíhala akce zaměřená zejména na důkladnou kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Moravskoslezští policisté kontrolovali dále, zda řidiči dodržují všechna ostatní ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do akce bylo nasazeno přes 270 policistů z dopravní a pořádkové policie.
 
Výsledky akce
 
Během trvání akce zkontrolovali policisté téměř 3 400 vozidel (řidičů). Zjistili 513 dopravních přestupků, přičemž 476 vyřešili na místě uložením blokových pokut ve výši téměř 175 000 korun. Zbývajících 37 přestupků oznámili příslušným správním úřadům. Ze statistiky spáchaných přestupků je možné vyčíst, že v 209 případech nebyl použit bezpečnostní pás a v 1 případě zádržný systém.  
Z dalších přestupků lze vyjmenovat například, že 17 řidičů překročilo povolenou rychlost a stejný počet – tedy 17 řidičů – usedlo za volant pod vlivem alkoholických nápojů. Chodci a motocyklisté se dopustili totožně 2 přestupků, cyklisté pak 8 přestupků.  
Nevyhovující technický stav zjistili policisté u 2 vozidel. Celkově 7 řidičů užívalo zpoplatněný úsek silnice bez dálniční známky.
 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
17. 3. 2014
 

vytisknout  e-mailem