Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Motorkáři jezdili bez problémů. 

V neděli se jihočeští dopravní policisté zaměřili na hlavní a vedlejší silniční tahy v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce, pod názvem ADRENALIN, tedy především na řidiče jednostopých vozidel a jejich spolucestující.

Více jak tři desítky strážců zákona zastavilo a zkontrolovalo 278 motorových vozidel, kdy zjistili 98 přestupků. Jako tradičně největší zastoupení jsme řešili při porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 68 případů. Pouze jeden z mužů řídil své vozidlo pod vlivem alkoholu.

Dopravní policisté z územního odboru Strakonice realizovali jednoho z řidičů jednostopého vozidla, kdy v jejich regionu porušil nejvyšší povolenou rychlost v jízdě, při měření na silnici I/22 v katastru obce Jinín, téměř 116 km/h - v místě s maximální povolenou rychlostí 90 km/h.

V 8 případech jsme zjistili nevyhovující technický stav motorového vozidla a v jednom případě byla uložena kauce řidiči nákladního vozidla pro porušení silničního zákona č. 111/1994 Sb.

Policisté se také od čtvrtku věnovali velké evropské akci v krajském městě Indian Riders festu 2023, který navštívilo několik tisíc majitelů legendárních amerických strojů a jejich příznivců. Příjezd do Českých Budějovic, projížďky, spanilá jízda a včerejší rozjezd proběhl bez narušení veřejného pořádku a dopravních nehod.

S počátkem letních dovolených se na silnicích objeví větší počet vyznavačů jedné stopy, proto je třeba s nimi počítat, jako plnohodnotnými účastníky silničního provozu. Dbejte navzájem zvýšené ohleduplnosti a předvídejte chyby začátečníků.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. června 2023

vytisknout  e-mailem