Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Opilý řidič jel u školy na červenou  

Ve středu se na silnicích rychnovského regionu uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, do které byly nasazeny jak hlídky policistů z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie ČR Rychnov nad Kněžnou, tak policisté jednotlivých obvodních oddělení.
Hlídka policistů Dopravního inspektorátu Rychnov nad Kněžnou v 11:10 hodin zastavila osobní vozidlo, které řídil podnapilý řidič. Šestatřicetiletý muž se svým autem projel v Solnici u základní školy na červené signalizační zařízení u přechodu pro chodce, a to právě před zraky policistů. Dechová zkouška přinesla pozitivní výsledek. Muž usedl za volant, i když měl v dechu 1,53 promile alkoholu. Dopustil se tak přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud jej za to může poslat za mříže až na jeden rok, zakázat mu činnost a uložit peněžitý trest.
Ve Skuhrově nad Bělou radar zachytil během pouhých pěti minut tři řidiče, kteří údajně pospíchali do práce. Maximálně povolenou rychlost pak porušilo na dalších úsecích měřených policisty ještě osm řidičů.
V síti silničních kontrol uvízlo i devět hříšníků, kteří za jízdy nepoužili bezpečnostní pásy.
Technický stav vozidla podcenilo šest šoférů, kteří se i přes různé závady, které brání provozu automobilů na pozemních komunikacích, vydali na své cesty.
U dvou řidičů policisté zjistili, že jeli bez řidičského oprávnění.
Další motoristé nerespektovali dopravní značení. Ignorovali například příkazovou a zákazovou značku zákaz odbočení vpravo.
I přes poměrně rozsáhlou kampaň v závěru roku ohledně obsahu lékárniček, někteří řidiči buď lékárničku neměli vůbec a nebo měli tu, jejíž obsah je nedostačující.
V rámci středeční dopravně bezpečnostní akce policisté udělili celkem  32 pokut.
 
pprap. Šárka Ehlová
10. února 2011

vytisknout  e-mailem