Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY – Sto padesát řidičů překročilo předepsanou rychlost.  

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu a počet dopravních nehod  se karlovarští dopravní policisté zaměřují na kontrolu řidičů, kteří nedodržují pravidla silničního provozu a chybí jim kázeň. Kromě jiného kontrolují také dodržování předepsané rychlosti v obci i mimo obec.
Na začátku července, na Karlovarsku,  proběhly čtyři dopravně bezpečnostní akce, při kterých se dopravní policisté zaměřili na kontrolu vozidel, pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, kontrolu identifikačních znaků vozidel a předepsaných dokladů potřebných pro provoz a řízení motorových vozidel, neopomněli ani kontroly na přítomnost alkoholu v dechu řidičů.
Během čtyř dnů zkontrolovali 380 vozidel, zjistili sto osmdesát přestupků. Sto padesát řidičů překročilo povolenou rychlost, dva řidiči pili před jízdou alkohol, šest řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy, devět vozidel mělo nevyhovující technický stav a jeden řidič usedl za volant, aniž by vlastnil řidičské oprávnění.
Neukázněných řidičům, kteří porušili zákon, uložili policisté blokové pokuty v celkové výši 80 500,- Kč.
Pro přísnost policistů a časté kontroly hovoří také statistiky dopravních nehod. Za letošního půl roku vyjeli dopravní policisté k 376 dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba usmrcena, deset osob bylo těžce zraněno a 148 osob bylo zraněno lehce. Viníci dopravních nehod byli ve 26ti případech pod vlivem alkoholu (25 řidičů mělo nad 1,00 promile v dechu), ve dvou případech byli pod vlivem drog, další viníci jeli nepřiměřenou rychlostí a v nejvíce případech (161) byl příčinou dopravních nehod nesprávný způsob jízdy (nevěnování se řízení…….) Nekázeň řidičů se projevila také v počtu řidičů, kteří od dopravní nehody ujeli - těch bylo téměř třicet.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
17. červenec 2013
Odkazy do noveho okna

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 1

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 1 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 2

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 2 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 3

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 3 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 4

Dopravně bezpečnostní akce- rychlost 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem