Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY- DBA – alkohol.  

Skutečnost, že nekázeň řidičů narůstá dokazuje rostoucí počet řidičů a řidiček řídících pod vlivem alkoholu a řidičů pod vlivem drog.
Na krajskou dvoudenní dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na alkohol navázala akce karlovarských dopravní policistů. Ti na Karlovarsku během víkendové noci ze soboty na neděli zkontrolovali 37 vozidel a zjistili 14 přestupků, mezi které nejvíce patřil špatný technický stav vozidel(7), nepoužití bezpečnostních pásů(2), jeden řidič nepředložil řidičský průkaz a ve třech případech policisté zjistili řidiče pod vlivem návykové látky, jeden řidič porušil zákaz řízení motorových vozidel.
V K.Varech, Dvořákově ulici u řidiče vozidla zjistili, že je muž pod vlivem návykové látky. Test byl pozitivní na látky Amfetamin a Canabis.
Téměř hodinu před půlnocí v Teplé, v ulici Žižkova kontrolovaný řidič nadýchal hodnoty 1,68 a 1,71 promile. Byl mu zadržen řidičský průkaz, policisté zahájili úkony trestního řízení. Za necelé tři hodiny po půl noci byl stejný řidič stavěn v K.Varech ve Slovenské ulici. Před hlídkou se dal na útěk, byl však dostižen a dechové kontrole se nevyhnul. Nyní už hodnota na Dragru ukazovala hodnoty 1,99 a 2,01 promile v dechu.
Další opilý řidič uvízl v síti kontrol v K.Varech na Západní ulici. Tento řidič se dopustil také trestného činu, neboť hodnoty alkoholu v dechu přesáhly 1 promile, Muž nadýchal 1,28 a 1,36 promile alkoholu v dechu.
Řidiči stále riskují - jedni vědomě porušují zákon tím, že pijí alkohol nebo užívají návykové látky před jízdou. Druzí usedají za volant a řídí vozidlo, přestože mají vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.
Neuvědomují si, že za  porušení zákona   jim hrozí další sankce, mnohem tvrdší a s dalším právním dopadem.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
dne 19.října 2015

vytisknout  e-mailem