Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KLADENSKO - Dopravní policisté uspořádali o víkendu bezpečnostní akci v městě Kladno. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu uspořádali dopravně bezpečnostní akci v městě Kladno, která probíhala od večerních hodin v sobotu 22. listopadu 2014 a pokračovala až do brzkých ranních hodin následujícího dne.
 
Celá dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Cílem opatření bylo snížit nekázeň některých řidičů a počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Dalším bodem této dopravní akce byly kontroly řidičů na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.
 Dopravní policisté při kontrolní činnosti dohlíželi na dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích a dále byly prováděny i kontroly po odcizených motorových vozidlech, věcech a pátrání po osobách. 
Policejní hlídky se v průběhu dopravně bezpečnostní akce taktéž zaměřili na neosvětlené chodce a cyklisty.
 
Při tomto dopravně bezpečnostním opatření dopravní policisté provedli kontrolní činnost v nočních ulicích města Kladna, a to například v ulici Na Kopci, Unhošťská, Smečenská, Vítězná, Kročehlavská, Wolkerova, J. Hory a Uhelná. Do celé akce bylo celkem nasazeno deset dopravních policistů.
 
V rámci této dopravně bezpečnostní akce bylo zkontrolováno celkem sto šest vozidel a celkem bylo zjištěno osmnáct přestupků. Za sedmnáct přestupků byly uděleny blokové pokuty ve výši 3 600,-Kč a jeden přestupek byl oznámen správním orgánům. Nejčastějšími dopravními přestupky byl nevyhovující technický stav, a to v devíti případech. U jednoho řidiče byl zjištěn přestupkový alkohol. V jednom případě nebyly použity bezpečnostní pásy a jeden cyklista se dopustil dopravního přestupku.
 
Policisté v těchto bezpečnostních akcích budou nadále pokračovat i v následujících dnech.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
25. listopadu 2014    

vytisknout  e-mailem