Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Nymburští policisté se v noci z pátka na sobotu zaměřili na kontrolu řidičů, jejich vozidel a dodržování pravidel silničního provozu.  

Do akce bylo povoláno celkem 28 policistů z Územních odborů Nymburk. Celkem bylo zjištěno 89 přestupků, z nichž 58 policisté vyřešili na místě blokovou pokutou. Dále se vypátrali 2 celostátně hledané osoby. 2 řidiči usedli za volant po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy provedená dechová zkouška naměřila hodnotu vyšší, jak 1 promile alkoholu. Další z kontrolovaných osob za volantem se na cestu posilnil omamnou a psychotropní látkou a následným šetřením policistů bylo zjištěno, že 27 letý muž v místě svého bydliště přechovával psychotropní látky v množství větším než malém. Proto byly ve věci zahájeny úkony pro podezření z trestného činu Nedovolá výroba a držení OPL a jedů, kde hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.
Dalším úlovkem policistů byl 29 řidič vozidla VW Passat, který tak jako v předchozím případě řídil ovlivněn omamnou látkou. S řešením přestupku a odebráním řidičského průkazu se však muž nesmířil a policistovi nabídl úplatek ve výši 1 tisíc korun. Úplatkář byl proto převezen do rukou kriminalistů, kteří mu sdělili obvinění z trestného činu Podplácení, za který hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

vytisknout  e-mailem