Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté se o víkendu zaměřili na dopravní přestupky řidičů. 

Vzhledem k nepříznivému vývoji na úseku bezpečnosti silničního provozu na území města Mladá Boleslav realizovali v sobotu 6. února 2021 policisté preventivní, dopravně bezpečnostní akci. U řidičů se zaměřili především na kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek a kontrolovali i všechna obecná pravidla provozu na pozemních komunikacích.

Policisté zkontrolovali v Mladé Boleslavi celkem 249 vozidel, přičemž zjistili 29 přestupků v dopravě. Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem drog. Jeden muž řídil i přes uložený zákaz řízení motorových vozidel a další kontrolovaná osoba za volantem nebyla držitelem řidičského oprávnění. V jednom případě také policisté odhalili osobu v pátrání.

Mimo výše uvedenou sobotní dopravně bezpečnostní akci v Mladé Boleslavi, odhalili o víkendu policisté i na dalších místech Mladoboleslavska, v rámci běžných silničních kontrol, sedm řidičů, kteří užívali motorová vozidla i přes uložený zákaz řízení. Dále byli zjištěni další dva řidiči pod vlivem drog a čtyři pod vlivem alkoholu.

Například v sobotu 6. února okolo desáté hodiny dopoledne neváhala usednout za volant osobního vozidla Škoda Roomster v obci Mnichovo Hradiště dvaačtyřicetiletá řidička, kterou v ulici Šlikova podrobili policisté v rámci silniční kontroly dechové zkoušce s výsledkem 4,3 promile alkoholu.

17..jpgDopravně bezpečnostní akce 6. února 2021 v Mladé Boleslavi

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
8. února 2021

vytisknout  e-mailem