Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Ms kraj: Policisté se zaměřili na dodržování stanovené rychlosti 

Minulý týden proběhly ve dvou dnech, konkrétně ve středu a pátek, v odpoledních hodinách v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce „X“. Akce byly vyhlášeny v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, v souladu s plánem organizace TISPOL.
 
Do akcí se zapojili policisté ze služby dopravní a pořádkové policie. V součtu se jednalo o téměř 150 policistů, kteří se zaměřili na dodržování ustanovení zákona o silničním provozu, zejména na dodržování povolené rychlosti jízdy vozidel v obci, ale i mimo obec.
 
Výsledky
 
Policisté zkontrolovali přes 1 300 vozidel. Zjistili celkem 481 dopravních přestupků, přičemž 442 z nich vyřídili udělením blokové pokuty (souhrnná výše přes 292 000 korun). Zbývajících 39 přestupků oznámili příslušného správnímu orgánu. Z hlediska rychlosti překročilo zákonem stanovený limit 388 řidičů. Dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů, jeden byl při řízení ovlivněn návykovou látkou.
Policisté zaznamenali 1 přestupek na železničním přejezdu a v 10 případech nebyly použity při jízdě bezpečnostní pásy. Motocyklisté se dopustili 2 přestupků. Policisté zjistili 15 vozidel, která neměla vyhovující technický stav. Dva řidiči nedodrželi bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Dále, 4 řidiči užívali zpoplatněný úsek silnice bez „dálniční známky“.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
26. 8. 2013

vytisknout  e-mailem